Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Adventi koszorú 2.

2010.09.27

Adventi koszorú mikulásvirágokkal

Kép

Elég egy gyűrű alakú kerámia sütőforma, négy apró, cserepes mikulsávirág és négy gyertya ehez a kedves, vidám hangulatú, kissé rendhagyó adventi koszorúhoz.
A forma alját bélejük ki mohával, hogy a növényket egyenletesen nedvesen tudjuk tartani  egyész advent alatt. A fehér gyertyákat piros viaszcsíkokkal díszítettük, aztán drótot szurtunk az alájába, így állítottuk őket egy-egy száraz tűzőhabkockára, majd a cserepek közé. Befejezésként masnira kötött piros szalaggal fogtuk körbe a díszt.

Forrás: Praktika 2008 december

 

Adventi koszorú tollakkal

Kép Mennyei látványt nyújt, ráadásul rövid idő alatt és egyszerűen összeállítható egy ilyen angyalfészek.
Az alapja egy fehér selyemszalaggal körbetekert szalmakoszorúalap. A zömök fehér gyertyákat szabályosan helyeztük el rajta, ezután ragasztópisztollyal rögzítettük a színbe összeillő kiegészítőket: hóbogyó ágacskákat, pici tobozokat, bronzszínű gömböket. Végül peddignáddal, aranyszálakkal lazán körbefontuk, és még néhány hófehér tollal alakítottuk ki a légies könnyed hatást.

 

Forrás: Praktika 2008 december

 

Adventi koszorú barokk stílusban

Kép Puttókat a gyertyákra magunk készítettünk: a felmelegített viaszt kreatív boltokban kapható formába öntöttük, dermedés után óvatosan kiborítottuk a mintából, és aranyozópasztával antikoltuk.
Az angyalokat gyurmaragsztóval erősítettük az aranyszínű gyertyákhoz.
Virágzó hangaszálakat, apró fehérített tobozokkal és nyírfakéreg csillagokkal díszítettük  az egyszerű fenyő koszorúalapot. A hab a tortán, azaz a koszorún, a csillagmintás muszlinszalag.

Forrás: Praktika 2008 december

 

Adventi koszorú tobozrózsákkal

Kép Olyan ez a koszorú, mintha kis kerek virágládát  öltöztetnénk ünneplőbe.
Alapanyagok: szalma koszorúalap, banánháncs, kötöződrót, buxuságak, piros bogyók, tobozrózsák.
A szalmaalapot alulról körülfogjuk babánháncs-szeletekkel (virágboltokban kapható), ezeket dróttal rögzítsük egymáshot és az alaphoz. Az így kialakított kerek vályúba "ültetjük" a drótra szórt gyertyákat, a bukszuságacskákat, a bogyókat, a terméseket és az egyszerű erdeiefenyő-tobozbül éles késsel kialakított virágfejeket.

Forrás: Praktika 2007 december

 

Adventi koszorú óriás tobozokkal

Kép Robosztus díszítőelemeitől válik formabontóvá ez a kompozició. A vaskos templomi gyertyákhoz óriási tobozokat és gömböket választottunk.

A gyertyákat kétoldalu ragasztószalaggal erősítettük a fémes csillogású tálra. Mohával és hosszú tűlevelelű selyemfenyőágakkal a mutatósan elrendezett tobozok, karácsonyfadíszek közöti hézagokat, hogy ezzel kicist lágyítsuk az erőteljes látványt, Akár a padlóra is helyezhetjük a koszorút.

Forrás: Praktika 2008 december

 

Kockacukros adventi koszorú

Kép A gyertyafényben megcsillanü cukorkockák és a drótszálara ragasztott kandiscukor-morzsák kubizmusra emlékeztető stílusát a gyertyák köré  tiszafahajtásokból tűzött, négyszögletesre nyírt gallér teszi teljessé. 
Alapanyagok: 25 cm átmérőjű moha koszorúalap, tiszafahajtások, fehér és barna kockacukor, fehér és barna kandiscukor, ékszerdrót, kötőződrót,  3 m hosszú ekrüszínű szaténszalag (1 cm széles), 1 m törtfehér szaténszalag (2 cm széles), ragasztópisztoly, csipfogó, 4 db fehér kockagyertya, dekupázsragasztó, ecset.

Forrás: Praktika Advent, 2005

 

Ezüstös adventi koszorú

Kép Egyszerű és elegáns, akik ezüstösben díszítenek idén azoknak kitűnő ötlet egy ilyen adventi koszorú.
Alapanyagok és kellékek: moha, kartonpapír, selyemfenyőágak, ezüstre festett termések, csillagok és ékszerdrót, 4 úszógyertya.
Egy mohacsillagon kisebb, selyemfenyőből kötött köszorú fekszik. Az eszüstös termések, pici csillagok hűvös eleganciát sugároznak. A koszorú közepében négy ezüst úszógyetya lángja libben.
Kartonból vágjuk ki az eltervezett méretű csillagot. Mohadarabokkal borítsuk be a csillag felületét, és a dísz tekerjük át többször ezüstszínű ékszerdróttal. A selyemfenyőágakból kössünk kerek koszorút, díszítsdük a termésekkel és a csillagokkal, majd helyezzük a moha csillagra és tegyük középre a négy gyertyát.

 

Forrás: Praktika 2007 december

 

Klasszikus adventi koszorú

Kép Guba Ági virágkötő mester egy egyszerű szalmalapra készített klasszikus örökzöldekkel és almákkal díszített adventi koszorút mutat be nekünk.
Alapanyagok és kellékek: szalmakoszorúalap; tuja és buxus ágak; kötöződrót;4 piros henger alakú gyertya;erős drót a gyertyák rögzítéséhez; 4 fahéjrúd; 4 fehér gyöngy; piros dísz kötöző drót, apró dísz almák, diók egyébb termések; 2m piros-zöld karácsonyi szalag, ragasztópisztoly.  Elkészítés: Vegyes örökzöld (buxus, tuja) ágról 5-10 cm-es darabokat vágunk, és ezekből jó néhány apró csokrocskát fogunk össze.
ezeket a kis csokrokat kötözzük sűrűn egymás mellé a szalmakoszorúalapra. A drótot szorosan megefeszítjük, így lesz masszív a koszorú.
A gyertáykat egymással szemben, átlósan helyezzük el a koszorún ( felforrósított drótot szúrunk az aljukba).
a fahéjrúdra ragasztunk egy-egy fehér gyöngyöt, majd piros díszítő dróttal tekerjük körbe a gyöngyök alatt. A fahéjrúdak aljába szintén szúrjuk merev drótot és ezzel szúrjuk a gyertyák mellé a koszorúba. Ragasztópisztollyan rögzitsük a többi díszjtő elemet, az apró dísz almákat; diót, mandulát és más nekünk tetsző termést. Végül a szalagcsokrokat tűzzük a gyertyák mellé (vágjuk a szalagot nény részre és készítsünk belőle masnit).

Forrás: Praktika, Advent 2004

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.