Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi fahéjas almaleves recept

2009.11.26

Karácsonyi fahéjas almaleves recept

Hozzávalók:
1 kg savanyú alma
2 dl tejföl
3 dkg liszt
őrölt fahéj

cukor
citromlé
szerecsendió

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk kimagozzuk és felkockázzuk. Ezután feltesszük fõni egy lábosba, másfél liter hideg vízbe. Ízesítjük a fahéjjal, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, és kevés citromlével pikánssá tesszük. Felforraljuk, majd levesszük takaréklángra.
Ha az alma megpuhult, egy kis tálban külön elkeverjük a lisztet a tejföllel, és ha elég sima néhány kanállal kimerünk a forró levesből és ezzel behabarjuk a levest. Melegen tejszínhabbal és õrölt fahéjjal valamint kevés szerecsendióval tálaljuk az ünnepi asztalra.
Ha a habarásba teszünk egy zacsi főzős vaníliapudingot még krémesebb lesz.

Elkészítési idő: 35 perc

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

jakenikoe@yahoo.se

(jakab enikö, 2009.12.29 16:58)

KARACSONYI TEA