Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézeskalács

2009.12.02

Puha mézeskalács recept!

Hozzávalók:Kép

 - 4 egész tojás 
 - 65 dkg liszt 
 - 4 evőkanál olvasztott méz 
 - 1 kiskanál szódabikarbóna
 - 4 kiskanál őrölt fahéj 
 - 25 dkg porcukor  
 - 5 dkg margarin

Máz:
 - 1 tojásfehérje kikeverve
 -13 dkg porcukorral

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozom, diónyi gombócokat formázok belőle, a tepsiben picit meglapítom a gombócokat. (A tepsibe zsírpapírt teszek) Tetejét tojással megkenem.

Tipp:

Mézeskalács fűszerkeveréket is lehet használni a fahéj helyett. A porcukros máz helyett mindegyik tetejére egy-egy fél diót lehet rakni.
Sütés után fémdobozba rakom, zsírpapírral rétegezem, almagerezdet teszek közé.

Elkészítési idő: 50 perc

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:D:D

(Ivett, 2009.12.16 20:55)

a szegfűszeg kimaradt