Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi tea

2009.11.26

Téli tea recept

Hozzávalók:

 1 liter víz 
1/2 narancs héja 
1/2 citrom héja 
5 cm hosszú fahéjrúd 
8-10 szegfűszeg 
3 evőkanál méz 
2 db alma 
1 filter Earl Grey tea 
cukor ízlés szerint 
10 csepp rumaroma

Elkészítés:
A narancs és a citrom héját lehámozzuk, és a fahéjjal, szegfűszeggel együtt a vízbe téve lassan forralni kezdjük. Az almát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, majd ha a víz felforrt, beletesszük, és addig főzzük, míg megpuhul (kb. 15 perc). Egy hőálló üvegkancsóba tesszük a teafiltert, majd a forró leszűrt, gyümölcsös-fűszeres vizet óvatosan rászűrjük. Hozzáadjuk a mézet, a rumaromát, és ha nem elég édes, ízlés szerint cukrozzuk, s csepegtetünk bele citromlevet is. Többször megkeverjük, és 2-3 perc elteltével a teafiltert eltávolítjuk belőle.
Készíthetjük sima feketeteából is, de akkor adjunk hozzá kevés bergamottot. Forrón az igazi, de aki kedveli, lehűtve, jegesen is fogyaszhatja.


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

jakenikoe@yahoo.se

(jAKAB eNIKÖ, 2009.12.29 16:59)

Karacsonyi tea