Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szaloncukor házilag

2009.11.26

Hozzávalók:
1/2 kg cukor,
2 kanál víz
2 kanál szörp (eper, málna... vagy erős feketekávé, de tehetünk bele különböző aromákat,kakaóport vagy akár marcipánt is!)

Elkészítés:
A cukrot a 2 kanál vízzel megöntözzük és főni tesszük. Mikor már olyan sűrűre főtt, hogy cukrosodik, hozzáöntünk két kanál szörpöt ( aszerint milyen ízesitést akarunk)Még 8 percig főzzük, akkor kiöntjük porcelán edénybe és keverjük, amíg kihül. Vizes kézzel négyszögeket, golyócskékat formálunk, lapos porcelán tálra rakjuk ki és ha megszáradt selyempapírba csomagoljuk.

Tanácsok:
Ha kinyújtod 1,5 cm vastagságura, éles vizes késsel a kívánt formára vághatod.

 

 

Érdemes kipróbálni még a nagy nap előtt, hogy addigra már tökéletesen sikerüljön!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.