Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezüstös csillámporos gömb

Kép Adjuk meg az ünnep ragyogását egy kis csillámporral. Itt bemutatjunk egy egyszerű de mutatós csillámporos gömb elkészítését. Úgy néz ki ez a gömb mint a hófedte hegycsúcs a napfényben. Pár hobby alapanyagra és a gombre lesz csak szükségünk, na meg picike időre.
 

 

Szükséges eszközök és anyagok:
Közepes ecset; decoupage ragsztó; matt ezüstös fehér gömb; műanyag tányér; finom ezüst csillámpor; hobby ragasztó ( vízzel hígitható, lassan kötő, rugalmas és száradás útán átlátszó); szilánkor ezüst csillám.

 
Elkészítés:
Először decoupage ragsztóval kenjük be  a gömböt, az akasztójától indulva, kb.  a gömb feléig különféle hosszúságokban, ahogy a képen is látszik.
Tartsuk a gömböt a műanyagtányér fölé és szórjuk be finom csillámporral, rázzuk le fölösleget és hagyjuk a gömböt száradni.
Hígitsunk fel kevéshobby ragasztót vízzel. Kenjünkbe a csillámporos részt a ragasztóval, amjd szórjuk meg a szilánkos csillámmal, hagyjuk megszáradni és finom ecsettel söpörjük le a gömbről a fölösleget.
 

Forrás : BetterHomes and Garden

 

Angyalka haranggal

Kép Csengettyű is angyalka is egyben, igazán nagyszerű kombináció.

Kellékek:
- kis aranyszínű harangocska
- 20 cm 7,5 cm széles áttetsző aparó arany csillagokal díszitett, arany drótozott szélű szalag
- 60 cm 15 cm széles fehér áttetsző tüll apró csillagokkal
- kb. 2 cm átmérőlyű fagolyó fejnek
- kevés bongyor babahaj
- 15 cm 7 mm széles aranyszínű szalag
- kevés aranyszínű zsinór vagy gumi akasztónak
- kb. 7 mm átmérőjű fa csillagocska arannyal lefujva
- fültisztitó pálcika és rózsaszínű puder arcpirhoz
- fekete akril festék a szemekhez
- szép aranyszínű karika, glóriának
- 12,5 cm pipatisztitó, karoknak (esetleg fehér zsenilia drót)
- ragaszató pisztoly

Elkészítés:
A 20 cm-es szalagot az egyik végén húzzuk össze egy kis körré a drótjától fogva, a drótokat tekerjük össze és a fölösleget vágjuk le. Ragasszuk össze a szallag két végét, ez lesz a ruha háta.
A ruha belsejébe ragasszuk fel a harangot.
A ruha tetejébe ragasszuk fel a golyót, ez lesz az angyalka feje. A fekete festékkel rajzoljunk két pöttyöt, ezek lesznek a szemek. A fültisztitó pálcikával vigyünk fel a puderből arcpirnak. Ragasszuk fel a fejre a hajat.
Hajlitsuk meg a pipatisztitót hogy a fej mögé tudjuk ragasztani, ragsszuk a fejhez hátul, alakítsuk ki a kar formáját  a szükséges módon meghajlitva a pipatisztitónt. Ragasszuk a két kar végére középen az aranyszínű fa csillagot.
Ragasszuk az aranyszínű karikát glóriaként az angyalkánk fejére.
Az aranyszínű zsinórt hajtsuk ketté, csomózzuk meg és ragasszuk az angyalka fejére hátra akasztóként.
A tüllből kössünk egy szép masnit, ebből lesz az angyalkánk szárnya, ezt is ragasszuk fel.
Az aranyszínű keskeny szalagból kössünk masnit és ragasszuk az angyaka álla alá.

 

 Forrás: http://www.getcreativeshow.com/ .

 

Asztaldísz diókkal és gömbökkel

Kép Ez egy nagyon-nagyon egyszerű kárácsonyi asztaldísz, még az utolsó percekben is össze állithatjuk. Kell hozzá egy szép tál, néhány különféle méretű henger alakú gyertya, pár apró piros matt gömb és sok dióféle ( dió, mogyoró, kesúdió stb). Szépen elrendezzük a kellékeket a tálon és már mehet is az asztal közepére. Természetesen más színösszeállitásban is elkészíthető.

Forrás: Better Homes and Gardens weblap

 

Kék gömbök

Kép Hamar elkészülnek, mutatósak és egyediek ezek a gömbök, pár ecsetvonás és készen is vannak. Ha bizonytalank vagyunk az egyenes vonalaknál használjuk mérőszalagot segitségnek.

Kellékek: újságpapír a munkafelület takarásához; kék gömbök; fehér üvegfesték; vékony ecset; radiros végü ceruza.
Elkészítés: Takarjuk le  a munakfelületet újságpapírral. Fessük meg a hópelyhek vázá, figyelve a képet szimetrikus hópelyhet rajzolunk. Elősször is rajzolunk egy nagy plussz jelet, akkorát amekkora hópelyhet szeretnénk a gömbünkre. Aztán rajzoljunk rá egy kissebb X-et. Majd rajzoljuk fel az apróbb részleteket, kis pontokból kiindulva, a kicsi pöttyökhöz mártsuk az ecset végét a festékbe majd azzal pöttyözzünk. Hagyjuk a munkánkat megszáradni. A nagyobb pöttyökhöz mártsuk a radirt a festékbe és nyomkodjuk a kellő helyeken a gömbhöz, így készülnek el a háttérben látható nagyobb pöttyök.
Persze más színű gömbökkell is megcsinálhatjuk úgyen ezt, csak jó kontrasztban legyen a festék színe a gömb színével.

Forrás: Better Homes and Gardens weblap

 

Hópihés gyertyák

Kép Nagyon mutatósak ezek a hókristályos gyertyák és nem is nehéz őket elkészíteni. Először a filigrán kristályok középső keresztjét rajzoljuk meg, majd  a légies elágazásokat húzzuk ki fogpiszkálóval.

Hozzávalók: tetszés szerinti sötétszürke gyertya , 1 db candle-pen ( gyertyához való speciális fehér folyékony viaszos stift), fogvájó. Persze lehet más színű gyertya is a lényeg, hogy a gyertya és a hópihék színe kontrasztban legyen.
Elkészítés: A gyertyára a tollal először fessük fel a kristályok vázát ( kereszt és azon még egy X) majd fogvájóval húzzuk meg a nyúlványokat. Tetszés szerint festhetünk még pöttyöket is a gyertyára. Először csak a gyertya egyik oldalátfessük meg, majd 24 óra száradás útán a másik oldalt is kidíszithetjük, hogy ne kenődjün el a munkánk.

Forrás: Burda special. Boldog Karácsonyt, 2001

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

What is a conformist blood distress

(AHepOpipsCic, 2018.10.12 00:39)

Pression arterielle est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre coeur bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-inde-quebec/

Strong blood pressure

(AHepOpipsCic, 2018.09.27 15:38)

Compression est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre moelle bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/recherche-acheter-cialis/